Er det rigtigt at jeg kan spare penge på mad ved at abonnere på en måltidskasse?

Selvom det måske ikke helt virker sådan ved første tanke, så kan det faktisk være en økonomisk smart ide at overveje at abonnere på en måltidskasse. Du tænker måske at du ikke bruger 50 kr pr person for et måltid nu, og det egentlig på den måde er dyre at få leveret grydeklare mad til døren. Der er dog to årsager til at det ofte er dyre at handle og lave mad fra bunden.

Første grund starter allerede ude i supermarkedet. Her er det utroligt svært ikke at ende med at lave impulskøb. Det er ofte ting som ikke lige skal bruges nu og her, men som jo kunne være lækkert eller godt at have. Hvis du ikke er supermarkedet så ofte, så kan du også skære ned på antallet af impulskøb, hvilket kommer til at gøre godt for dit budget!

Anden grund er mængder af råvarer. Det sker helt sikkert for dig at du smider mad ud, ikke? Både fordi man får lavet lidt for meget aftensmad, fordi portionerne i supermarkedet ikke altid er planlagt efter hvad du skal lave til aftensmad, men ud fra hvordan producenterne kan tjene mest. Men også råvarer som man ikke lige nåede at lave til tiden, fordi datomærkningen blev overskredet ryger i skraldespanden. Dette er også en udgift du undgår. Med måltidskasser får du en meget præcis mængde af råvarer, og dermed kun det som du har brug for. Det er nemt for dig at administrere.

Tredje grund til at måltidskasser kan være en god grund, er noget af det som de fleste nok egentlig tænker mest over, når det kommer til stykket. Du spare en masse tid ved ikke at skulle handle ind den dag hvor du allerede har fået leveret fødevarer til aftensmaden. Og som vi alle ved, så er tid=penge. Du kan vælge at tjene flere penge i den sparede tid, eller du kan bruge tiden sammen med din familie eller på andre fritidsbeskæftigelser.

Alt i alt er det faktisk slet ikke så dumt at vælge måltidskasser set fra et økonomisk syn. Hvis du har prøvet at abonnere på måltidskasser, og ved om din familie sparede penge, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar nedenfor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *